BCV solutions s.r.o.

Blog Waveset

Odložené úkoly – Deffered Tasks v Oracle Waveset

Ve většině společností se účty zaměstnanců spravují k určitému datu. Při nástupu zaměstnance se mu jeho uživatelské účty (email, přístup do informačních systémů dané společnosti atd.) zpřístupní k datu jeho nástupu. Při jeho odchodu se mu naopak účty zablokují, případně smažou, k datu jeho odchodu. Níže Vám nastíním jednu z možností, jak takové řešení implementovat. Nedávno […]

25. 4. 2014 •

Vytvoření formuláře v Oracle Waveset

Oracle Waveset nám nabízí mnoho standardních formulářů, ale občas je třeba vytvořit jeden specifický, který se mezi nimi nevyskytuje. S takovýmto problémem jsme se setkali i u nás a to v situaci, kdy bylo potřeba vytvořit formulář pro změnu hesla na nově připojeném systému. Je to centrální autentizační systém. Tento nový formulář slouží běžným uživatelům […]

13. 5. 2013 •

Připojení finančního informačního systému do IdM

Na podzim tohoto roku jsme připojovali finanční informační systém (dále zde označován pod zkratkou FIS) pro vysokou školu od dodavatele BBM. Na této univerzitě již běží Identity Manager Sun/Oracle Waveset, kde je již několik systémů připojených. V tomto článku vás seznámím s průběhem připojení a také s problémy, které při tom nastaly. Zadání Identity Manager […]

17. 1. 2013 •

XPRESS language v Sun IdM (Oracle Waveset)

V tomto článku vám představím XPRESS language. Nejdřív si zde ukážeme, jaký typ programovacího jazyka XPRESS je a jakou má syntaxi. Dále si jazyk popíšeme a ukážeme, k čemu se používá. V textu je také připraveno několik ukázek základních příkazů a úryvky z kódu.

19. 11. 2012 •

Případová studie: Průběžná migrace z Oracle IdM Waveset na CzechIdM

V září letošního roku jsme se pustili do unikátní akce – postupného přechodu z Identity Managementu od bývalé společnosti Sun k našemu vlastnímu produktu, Identity Managementu CzechIdM. Produkt bývalé společnosti Sun (dnešní oficiální název je Oracle Waveset) už není novým vlastníkem, firmou Oracle, dále vyvíjen ani podporován. Jeden z našich zákazníků se proto rozhodl pro […]

31. 10. 2012 •

Upload a download souborů v Oracle Identity Manageru

Cílem tohoto článku je ukázat způsob, kterým lze v Oracle Identity manageru (Sun Identity Manageru) provádět upload a download souborů z klientského počítače na server.

Stažení souborů (File download)

Předpokládejme následující scénář: Na serveru, kde je nasazen Identity Manager je umístěn soubor, jehož download chceme provést. Tento soubor obsahuje např. Export nějakých dat, které vytvořilo naše workflow.

7. 4. 2011 •

Úprava schvalovacího workflow v Oracle Identity Managementu


Tento článek popisuje jakým způsobem je možné upravit standardní schvalovací workflow v systému Sun Identity Manager (Oracle Waveset) tak, aby došlo ke schválení i v případě, kdy jeden ze schvalovatelů tuto akci zamítne. Dále zde bude rozebrána funkčnost, kdy jsou schvalovatelé definováni tím, že mají přiřazenou k tomu určenou roli.

Zde uvedu přesnější zadání problému, jehož řešení článek popisuje:

  • Upravte schvalovací proces identit tak, aby se Identity Manager choval následujícím způsobem:

    28. 3. 2011 •

    Import a export rolí ze Oracle Identity Managementu do CSV


    Cílem tohoto článku je ukázat, jakým způsobem je možné exportovat a importovat role ze Sun Identity Manageru (Oracle Waveset).

    Jeden z našich klientů, kterému pomáháme v oblasti identity managementu potřeboval, aby z Identity Managera (dále jen IdM) bylo možné vyexportovat role do textového souboru. Exportované soubory s rolemi budou editovat správci jednotlivých systémů a následně bude prováděn hromadný import do IdM.

    Export rolí do CSV

    25. 3. 2011 •

    Vytvoření vlastního resource adaptéru pro Sun Identity Manager


    Tento článek popisuje, jakým způsobem je možné naprogramovat vlastní “Standard Resource Adapter” pro produkt Sun Identity Manager, respektive Oracle Waveset 8.1. Při psaní jsem vycházel ze zkušeností, které jsem společně s kolegy nasbíral při programování “univerzálního SSH adaptéru pro unixové systémy (pro Linux, AIX, HP-UX, Solaris a Sambu)” .

    23. 2. 2011 •

    Manuální instalace Oracle Waveset 8.1.1 patch 1

    Příspěvek obsahuje návod, jak nainstalovat Oracle Waveset (dříve Sun Identity Manager – IdM), patch 1 a také nastavení tomcatu, ve kterém bude IdM deployováno a provozováno.

    Konfigurace tomcatu

    Předpokládáme, že máme nainstalovanou java 1.6 (64bit) a apache tomcat verze 6
    Pouze upravíme konfiguraci tomcatu tak, aby používal více paměti a https spojení. Konfigurace je velice jednoduchá. Sestává se z následujících kroků:

    • nastavení JVM parametru Xmx na 512m a XX:MaxPermSize na hodnotu 256m provedeme tak, že do tomcat/bin/catalina.sh vložíme řádek:

    21. 12. 2010 •