BCV solutions s.r.o.

Blog GIT

Jak skutečně funguje GIT?

GIT je v současné době asi nejpoužívanější nástroj pro správu verzí. A přes to, že drtivá většina nejen vývojářů GIT používá, nebo se s ním alespoň setkala, jen malé procento lidí skutečně ví, co GIT skutečně dělá a jak to dělá. Přitom porozumění pár základním principům týkajících se toho, jak jsou v GITu uložena a […]

8. 7. 2016 •

Automatický deploy webových aplikací pomocí Gitu

Tento článek částečně navazuje na článek o sdílených repozitářích Gitu zde Sdílené repozitáře verzovacího systému GIT (git, gitweb, gitosis). Obsahuje ukázku možného řešení automatického deploy-e web aplikace na webový server pomocí Gitu.

26. 11. 2013 •

Úvod do Gitu

Tento článek obsahuje úplné základy Gitu pro začátečníky. Nejprve si Git krátce představíme, poté si ukážeme nějaké základní příkazy pro nastavení a také ovládání. Nakonec si ukážeme co jsou to větve a jak s nimi pracovat.

25. 10. 2012 •

Redmine – správa projektu

Redmine je pravděpodobně jeden z nejlepších volně dostupných nástrojů pro správu projektů. Svými vlastnostmi se hodí spíš do menších a středních firem. Umožňuje snadno spravovat úkoly na projektech, evidovat a také vykazovat spotřebovaný čas jednotlivých pracovníků. Aplikace je přístupná přes webové rozhraní.

9. 3. 2012 •

Sdílené repozitáře verzovacího systému GIT (git, gitweb, gitosis)

Při práci na projektech jako je vývoj aplikací, vytváření dokumentace atd. je dobré mít přehled provedených změn a celkového stavu projektu. To umožňuji systémy pro správu verzí. Slyšet je v současnosti nejvíce o systémech SVN, GIT, CVS, Mercurial a Bazaar. Systémy jsou centralizované (SVN, CVS) nebo distribuované (GIT, Mercurial, Bazaar). V případě centralizovaných systémů všichni uživatelé pracují s jedním sdíleným repozitářem zatímco u distribuovaných si každý uživatel vytváří vlastní lokální kopii sdíleného repozitáře se kterou pracuje.

17. 11. 2010 •