BCV solutions s.r.o.

Blog automatické role

Automatické role a jejich import z CSV

Jednou z největších výhod použití Identity Manageru (IdM) v rámci organizace je velká možnost automatizace jinak pracných a časově náročných procesů. Přesně k tomu slouží tzv. automatické role. Automatické role představují soubor pravidel, podle nichž jsou kontraktům přidělované role automaticky. Existují dva typy automatických rolí: 1) přidělované dle organizační struktury a 2) přidělované na základě […]

14. 11. 2019 •

Co je to Identity Management

Identity Management (IdM) je centralizovaná správa identit v IT systémech. Umožňuje správným osobám přístup ke správným zdrojům, ve správný čas, ze správných důvodů a s plnou evidencí. IT systémy jsou typicky heterogenní a jsou dostupné po interní síti. Správa je prováděna zásahem administrátora v IdM nebo automatizovanými procesy.

23. 7. 2019 •

Video: Úvod do automatických rolí

Role lze přiřadit účtu automaticky dle zařazení zaměstnance v organizační struktuře. Druhým způsobem je přiřazení role na základě obsahu atributu u identity samotné. Tento způsob je mnohem flexibilnější. Video obsahuje rychlou ukázku nastavení automatické role.

4. 2. 2019 •

Rekapitulace novinek v CzechIdM za rok 2018

CzechIdM je námi vyvíjený Identity Management volně dostupný na GitHubu. Vývoj v roce 2018 byl rychlý. Vydali jsme celkem 10 stabilních verzí, z nichž poslední je CzechIdM 9.4. Což v průměru vychází na release každých 6 týdnů! Věnovali jsme se hlavně přidávání funkcí dvojího typu. Přibylo mnoho nových vlastností přímo v GUI a nástrojů ať […]

14. 1. 2019 •

Video: reset hesla, úvazky a automatické role, reporting

Blogpost obsahuje krátké video ukázky s řešením situací, které administrátor i běžný uživatel v CzechIdM často potkává. Založení uživatele a reset hesla. Často je CzechIdM používáno pro zadávání dat například externistů (stážisté, dodavatelé…). V následující ukázce předvedeme jednoduché založení uživatele z webového rozhraní. Uživatel se pak přihlásí a ve své samoobsluze si resetuje heslo.

31. 7. 2018 •