Wizard pro napojení systémů do CzechIdM – CSV a databáze

Jak zjednodušit a zrychlit nasazení identity managementu? Naším dlouhodobým cílem je vytvářet takový SW, který mohou administrátoři stáhnout, nakonfigurovat a začít používat. To je pro integrační nástroj, jakým bezesporu identity manager je, těžký úkol. Nicméně postavili jsme se tomu čelem a šlapeme ještě více do UX a připravili jsme pro vás zbrusu nový wizard pro napojení systémů k CzechIdM.

V poslední verzi CzechIdM jsme připravili Wizard pro rychlé napojení CSV a Databáze do CzechIdM. Databáze i CSV se často používají jako zdroj dat pro identity manager, protože se jednoduše tvoří v personálním systému a data z nich se jednoduše importují do identity manageru. Po přečtení tohoto článku už si zvládne naimportovat data do CzechIdM úplně každý.

Nová agenda napojených systémů obsahuje wizard pro napojení systémů

V přehledu vašich napojených systémů na záložce “Systems” najdete nové zelené tlačítko “Add” označené magickou hůlkou.

Agenda napojení systémů do CzechIdMPoklikáním se dostaneme na zbrusu novou agendu, kde jsou zobrazeny všechny dostupné konektory pro napojované systémy. Jednoduše si vyberte konektor pro váš systém a ujme se vás příslušný “čaroděj”.

Seznam dostupných konektorů v CzechIdM

Wizard pro napojení CSV

Použijeme-li CSV konektor, můžeme si jednoduše naimportovat identity, kontrakty nebo organizační strukturu do CzechIdM. Wizard nás provede všemy potřebnými kroky od možnosti vložit csv soubor nebo definovat cestu k uloženému csv na serveru s CzechIdM, přes mapování sloupečků CSV na atributy identity až po vygenerování importní synchronizační úlohy. Pro vyzkoušení importu identit doporučuji jednoduchý soubor s jedním záznamem a s hlavičkou: osobni_cislo;login;jmeno;prijmeni.

Wizard pro napojení CSV souboru

Shrnutí

CzechIdM zjednodušuje práci IT, a proto i samotný nástroj vyvíjíme tak, aby byl administrátorům co nejblíže. UX je pro nás velmi důležité, protože zrychluje adopci SW směrem do firmy a zpříjemňuje jeho používání. Wizardy tvoří kostru našeho snažení o skvělou použitelnost produktu a už teď je zřejmé, že dalším v pořadí je Wizard pro napojení Microsoft Active Directory, který se představil v další verzi CzechIdM a přečíst si o něm můžete ve článku Jak napojit MS AD do CzechIdM v 5 jednoduchých krocích.

Kam dál

Pro napojení MS AD se určitě bude hodit článek, co připravit v MS AD pro napojení do identity manageru.

Sledujte též naši Roadmapu produktu.

Like this:

Další témata