Zprovoznění vývojového prostředí CzechIdM

V tomto článku si ukážeme, jak jednoduché je zprovoznění vývojového prostředí CzechIdM. Stačí k tomu pouze základní vývojářské nástroje pro programování v Javě a zdrojové soubory CzechIdM. Tímto návodem se řídí i noví zaměstnanci BCV solutions s.r.o.

Potřebné programy a zdroje

Uvádím seznam programů, které jsou běžně dostupné zdarma na webu. Pro zprovoznění vývojového prostředí je třeba stáhnou a nainstalovat všechny v uvedené verzi. Jak si můžete všimnout, CzechIdM je zatím vyvíjeno na Javě 1.5. Posledním bodem jsou samotné zdrojové projekty CzechIdM. Ty v tuto chvíli nejsou k dispozici veřejnosti.

veronika-clanek-2

Nastavení nainstalovaných programů

Dále je uveden postup nastavení jednotlivých instalovaných částí. Postupně správně nastavíme JBoss, Eclipse a rozchodíme databázi MySQL. Návod je přizpůsoben nastavování na operačním systému Linux.

Nastavení JBoss

Nastavení Eclipse:

pozn.: $ “přikaz” znamená, že se “příkaz” zadává do konzole

Vytvoření MySQL databáze:

Důležitá část běžícího CzechIdM je databáze. Obsahuje jak definice všech workflow a jejich instance, tak i různé auditní logy, které monitorují provoz.
veronika-clanek-1

Požadavky a konfigurace Seam Frameworku

Při nahrávání workflow z projektu Idm do databáze nelze nahrát některé workflow

Po spuštění IdmUploaderu vyhazuje chyby jako:

Incorrect string value: '\xC4\x8Det o...' for column 'source_code' at row 1

Je potřeba upravit kódování daného sloupce v dané tabulce v databázi:

ALTER TABLE `bcv_idm_repository`.`workflows_definitions` CHANGE COLUMN `source_code` `source_code` LONGTEXT CHARACTER SET 'utf8' COLLATE 'utf8_czech_ci' NOT NULL  ;

Závěr

V článku jsme si ukázali, co obnáší zprovoznit vývojové prostředí CzechIdM. Je třeba pár volně dostupných programů a trochu trpělivosti. Po úspěšném dokončení postupu v tomto článku dostane programátor základní verzi identity manageru, kterou může dále rozšiřovat podle potřeby. To může být například připojením systémů a modelováním různých procesů, jako je příchod nového zaměstanance, které jsou popsány v dalších článcích tohoto blogu. Máte-li otázky týkající se tohoto tématu, neváhejte se ozvat na email veronika.crkvova@bcvsolutions.eu.

Like this:

Další témata