Vizualizace dat z userstats patche do MySQL

Přibližně před rokem jsem sem napsal zápisek o nástroji kterým sledujeme stav MySQL databáze – „Bič na uživatele sdílené MySQL“. Dnes jsem prováděl úklid na disku pracovního notebooku a narazil jsem na archiv s kódy toho udělátka na sbírání a tvorbu statistik nad MySQL patchovanou userstats patchem. Protože by se to mohlo hodit i někomu jinému, tak je dávám k dispozici.

Varování

Použití dodaného kódu je pouze na vlastní nebezpečí! Kód, který dávám do placu není určen pro produkční použití. Není vhodné tento nástroj zveřejňovat uživatelům. Jsem autorem všech zdrojových kódů mimo knihovny RGraph (je umístěna v adresáři RGraph v archivu). Slabším povahám se nedoporučuje koukat do zdrojového kódu. Veškerá dokumentace je v následující kapitole :-)

Konfigurace

Rozbalte archiv do adresáře do kterého můžete přistupovat přes web. Zabezpečte přístup k tomuto adresáři z webu např. pomocí .htaccessu tak abyste se k němu dostali pouze vy.

V MySQL založte uživatele a databázi, do té databáze založte tabulku “userstats”, SQL pro založení je v souboru table.sql.

V souboru config.php nastavte připojení k MySQL serveru.

Statistiky se sbírají jednou za 10min skriptem cron_10min.php, kerý je spouštěn pravidelně z cronu. Každou hodinu je spouštěn cronem skript cron_1h.php, který promazává nepotřebná data.

Ukázka výstupu

Screenshoty výstupu jsem přikládal již k původnímu článku.

Stažení

mysql_user_stats.tar.gz

Like this:

Další témata