Licence Manager ušetří peníze za nepotřebné licence

Licence Manager ušetří peníze za nepotřebné licence

Velké firmy a organizace zaměstnávají stovky nebo dokonce tisíce zaměstnanců. Správa přidělených licencí bývá složitá. Příchody a odchody zaměstnanců řeší personální oddělení, zatímco přístupy uživatelům přiděluje IT oddělení. Řízení procesů z více míst tak zbytečně stojí podniky stovky tisíc korun navíc. Přitom existuje jednoduché řešení ‒ Licence Manager od společnosti BCV solutions.

Personální oddělení průběžně přijímá nové zaměstnance, řeší odchody bývalých kolegů nebo mění pracovní zařazení nebo typ úvazku stávajících zaměstnanců ‒ třeba při povýšení nebo nástupu na mateřskou. Přístupy do firemních aplikací nebo hesla k e-mailovým schránkám ale zařizuje IT tým. Ten sice jednou za čas dá dohromady přehled používaných licencí, aby je personalisté nebo nadřízení mohli zrevidovat ‒ do té doby ale firma platí i za to, co vlastně nikdo nepoužívá.

Licence Manager nabízí přehled na jednom místě

Komfortní uživatelské prostředí Licence Manager nabízí přehled o všech používaných licencích a jejich jednoduché přidělení nebo odebrání při vzniku nebo změně pracovního úvazku.

Jedním krokem přidělíte danému uživateli najednou všechna oprávnění, která potřebuje ‒ například vstup do budovy, heslo do e-mailu, přístup do firemního cloudu nebo do aplikace CRM. Klidně ještě před nástupem zaměstnance do práce. Takže první den už ho zná docházkový systém a v kanceláři se může rovnou přihlásit do počítače.

Licence Manager

Platíte, co používáte a ještě šetříte čas manažerů

Velkou výhodou je, že jeden systém centrálně spravuje všechny cloudové licence, například Google Workspace, Microsoft Azure nebo Slack. Snadno díky tomu odhalíte, pokud nějaké nevyužíváte a kde můžete ušetřit. Nezdržujete ředitele a manažery rutinní operativou a nezahlcujete IT oddělení požadavky, které můžou vyřešit bezprostřední nadřízení uživatelů ‒ a ostatně, i oni sami můžou požádat o přidělení potřebného oprávnění, pokud jim nějaké chybí.

Uživatel Licence Managera velmi jednoduše řeší čtyři základní kroky: nákup licencí, jejich doplňování, přidělování nebo odebírání v rámci životního cyklu zaměstnance ‒ když někdo odejde, už za něho firma neplatí, pokud nějaké licence docházejí, dostane včas informaci, že je třeba je dokoupit. Licence Manager si poradí i s funkcí vyššího plánu, což představuje další úsporu používaných licencí.

Všechny informace jsou přehledně na jednom místě v počítači, tabletu nebo mobilu.

Pokud se chcete dozvědět víc, přihlaste se na náš říjnový webinář o Licence Managerovi.

Like this:

Další témata