BCV solutions s.r.o.

Blog Klenot.cz

Nová administrace webhostingu Klenot.cz

Na webhostingu Klenot.cz jsme spustili pro zákazníky zcela nový webhosting. Změn je skutečně velké množství. Zde se zaměříme pouze na nové administrační rozhraní.

Při vytváření nové administrace jsme vycházeli především z požadavků zákazníků. Mezi nově implementované funkce patří například rozšířená správa e-mailových schránek, správa databází, dns záznamů a dalších FTP přístupů. Dostupné jsou také podrobné informace o stavu provedených objednávek a expiraci domén.

22. 10. 2010 •

Bič na uživatele sdílené MySQL

MySQL databázi používáme jako hlavní (a posledních pár měsíců jedinou*). S konfigurací MySQL pro naše prostředí jsme se za těch několik let co běží už docela poprali, takže nemáme výrazné problémy s výkonem, dostupností nebo zálohama. Co nám dlouho scházelo jsou informace o čerpání prostředků jednotlivými uživateli.

28. 9. 2010 •

Instalace dotazníkového serveru LimeSurvey

V dnešním zápisku se zaměřím na zprovoznění LimeSurvey serveru na systému CentOS 5. LimeSurvey je jednou z nejznámnějších open source dotazníkových aplikací. Aplikace je napsána kompletně v PHP. Samotná aplikace vyžaduje pro svůj správný chod několik komponent: SQL databázi (já jsem zvolil MySQL), web server (Apache HTTP server) s podporou PHP a poštovní server (Postfix). Podrobný popis požadavků můžeme najít v dokumentaci na stránkách projektu.

20. 4. 2010 •

Webhosting Klenot.cz – Navýšení memory_limit pro PHP skripty na 64MB

Vzhledem k zvyšujícím se paměťovým nárokům CMS systémů jako jsou Joomla nebo Drupal navyšujeme u tarifu STANDARD memory_limit pro PHP na 64MB. Věříme, že touto změnou pomůžeme všem zákazníkům k běhu náročnějších aplikací a zkvalitnění stránek.

Pro nejmenší tarif BASIC je možné využít 32MB, pro STANDARD 64MB a pro ENTERPRISE až 96MB. Více o tarifech se dozvíte zde: ve srovnání hostingových tarifů.

11. 8. 2009 •