Tisková zpráva: Podruhé jsme součástí IT projektu roku

Podruhé jsme součástí IT projektu roku

Bohemia Energy je jedním z vítězů soutěže IT projektu roku 2014, která je vyhlašována Českou asociací manažerů informačních technologií (CACIO). BCV solutions pro Bohemia Energy v tomto projektu zajišťuje Identity a Access Management s produkty CzechIdM a OpenAM.

Česká asociace manažerů informačních technologií (CACIO) vyhlásila dne 19. 2. 2015 výsledky soutěže IT projekt roku 2014. Tato soutěž se u nás pořádá již 12 let a zúčastnit se jí mohou projekty informačních a komunikačních technologií, které jsou uvedeny do praxe. Letošní ročník má tři vítěze. Jedním z nich je i největší alternativní poskytovatel elektrické energie, společnost Bohemia Energy, která zvítězila s řešením umožňujícím jejím zástupcům uzavírání nových smluv prostřednictvím tabletů. “Jsme velice rádi, že projekt, na kterém jsme se podíleli, byl oceněn takovou prestižní cenou,”  řekl Lukáš Cirkva, ředitel společnosti.

Na projektu jsme se podíleli s naším identity managerem CzechIdM, který již byl v organizaci implementován před pořízením tabletů. Pro začlenění tabletů a aplikací, které umožňují elektronické sepsání smlouvy, jsme správu uživatelských účtů přes CzechIdM rozšířili. Identity manager nyní kontroluje nejen to, aby měli přístupy pouze uživatelé, kteří je mají mít, ale kontroluje i jejich oprávnění — tedy kam uživatelé v aplikaci mohou a kam už nikoli. Tyto procesy — zakládání, mazání a kontroly přístupů — umožňuje identity manager CzechIdM u všech napojených aplikací. Nemůže tedy dojít k tomu, aby uživatelé, kteří již nejsou v zaměstnaneckém či jiném poměru, mohli nahlížet a měli přístupy do systémů Bohemia Energy. Pokud dojde k přeřazení zaměstnance na jinou pozici, přiřadí mu identity manager pouze ty přístupy, které má na nové pozici mít.

Poprvé jsme byli součástí výherce IT projektu v roce 2010, kdy jsme byli u zrodu první elektronické lékařské dokumentace na Všeobecné fakultní nemocnici, se kterou dlouhodobě spolupracujeme. Více informací o řešení na Všeobecné fakultní nemocnici naleznete zde.

Kontakt:

Like this:

Další témata