Rozhovory s kolegy aneb Jak se u nás žije

„Zákazníci nejsou na prvním místě. Zaměstnanci jsou na prvním místě.

Když se nejdříve postaráte dobře o své zaměstnance, ti se postarají o vaše zákazníky.“

– Richard Branson

A tento citát mě přiměl se na celou věc podívat i z toho druhého konce. I přesto, že máme hodně kladných referencí od našich klientů, tak je tu otázka, jestli jsou stejné reference i směrem od zaměstnanců k firmě? Může to vůbec fungovat jen tím jedním směrem? To už nechám na každém z Vás. Mě to zajímalo a tak jsem vyzpovídal své kolegy o naší kultuře, zaškolení, jak vypadá onboarding a o celkové práci u nás s plusy a mínusy – nemůže být pořád všechno jenom skvělé:-)

První, kdo mi přišel do rány byl Michal, tedy spíš neměl možnost mě odmítnout, protože se k nám přidal nedávno:-) Michal je u nás Projektový manager, kdy se opravdu rychle zapojil do práce a stal se plnohodnotným členem našeho týmu.

 

MICHAL

  1. Proč jsi šel do BCV?

Cítil jsem, že věci se tady reálně mění a posouvají se dál, není to firma, která je zatížená složitými procesy, takže se tady dokážeme rychle rozhodovat.

  1. Jak hodnotíš firemní kulturu v BCV?

Váhám mezi řízenou střelou a rodinou firmou :)

Ač nejsem technický člověk, tak cítím, že hlubší školení na techniku by mi pomohlo v mém úkolu, který jsem dostal hned po nástupu, a to je instalace CzechIdM a připojení databáze (na toto téma bude psát i článek, na který se moc těšíme :)).

Pozn. autora: novým kolegům radši dáváme praktické úkoly než teoretickou nalévárnu, ze které má každému tendenci bouchat hlava :).

Školení na projektové řízení a představení klientů proběhlo perfektně, hned druhý týden jsem již byl u zákazníka a mohl reálně vidět, s čím pomáháme. S projektovým řízením mám bohaté zkušenosti, takže tam školení nebylo tolik potřeba.

Dalším kolegou, se kterým jsem si popovídal byl Peter, který je už 5 let členem týmu na pozici Java vývojáře a integrátora na zákaznických projektech. Co si o své práci myslí Peter po takovéto době?

 

PETER

  1. Proč jsi šel do BCV?

Ke konci školy jsem hledal práci, kde se něco naučím. Nevěděl jsem přesně, co chci a tady jsem přičichnul k hodně věcem, ať už se jedná o programování, testování, vývoj, práci systémáka,….a stále se tady učím.

  1. Jak hodnotíš kulturu v BCV?

Když vidím kámoše, jak nadávají na práci a stěžují si na šéfy, tak já to tak nemám. Samozřejmě, že občas se něco najde, ale celkově se v práci prostě cítím dobře.

Práci si můžu rozložit dle sebe, pokud teda zrovna nehoří nemocnice :).

  1. Jak vnímáš atmosféru v BCV

Zažil jsem za celou dobu jenom jednou, aby se tady lidi hádali. Atmosféra je klidná, je to takový ten rozdíl mezi rodinou s dítětem, kdy rodiče dítě řezají, a mezi těma, kteří sedí s dítětem a hodiny mu něco vysvětlují. Je to až divný, jak klidná atmosféra tu je :).

  1. Co tě baví baví/nebaví na práci?

Nebaví mě psaní dokumentace a byrokracie, ale to je prostě všude. Na druhou stranu mě baví, když za mnou někdo přijde pro radu a já zrovna vím :) nebo když mi zavolá zákazník o radu a já mu pomůžu.

Tak to je zpověď dvou mých kolegů, ostatní otáleli a nebo mi utekli na dovolenou, ale oni nevědí, že tento článek je na pokračování a další kolegové budou následovat:-)

Věřím, že jste ocenili i něco jiného než pouze články o technice, kterých máme na blogu už přes 400 kousků, kde rádi sdílíme naše know-how o správě uživatelských účtů a identity managementu. Zkušenosti jsme nasbírali na různých produktech a projektech a následně je  využili k vývoji našeho produktu CzechIdM. Na ten se můžete podívat a rovnou i vyzkoušet online zde.

Ale zpět k podstatě citátu, kdy my tady v BCV už dávno víme, že přesně takhle to funguje! V DNA naší firmy je prioritou otevřenost a svoboda. Používáme svobodný SW a věříme ve svobodnou spolupráci. Jsem rád, že mohu být součástí takhle skvělého týmu, který chceme a potřebujeme rozšířit, takže hledáme ještě nové kolegy na různé pozice (Java vývojář, IT konzultant a linux admin). Na otevřené pozice se podívejte zde.

 

A nezapomeňte, co vždycky platí – jací šéfové taková firma!

 

Like this:

Další témata