Bič na uživatele sdílené MySQL

MySQL databázi používáme jako hlavní (a posledních pár měsíců jedinou*). S konfigurací MySQL pro naše prostředí jsme se za těch několik let co běží už docela poprali, takže nemáme výrazné problémy s výkonem, dostupností nebo zálohama. Co nám dlouho scházelo jsou informace o čerpání prostředků jednotlivými uživateli.

MySQL databázi používáme jako hlavní (a posledních pár měsíců jedinou*). S konfigurací MySQL pro naše prostředí jsme se za těch několik let co běží už docela poprali, takže nemáme výrazné problémy s výkonem, dostupností nebo zálohama. Co nám dlouho scházelo jsou informace o čerpání prostředků jednotlivými uživateli.Před nějakou dobou jsme v rámci upgrade MySQL přešli na upravenou verzi s patchem userstats.

Aktualizace 10/2011: skripty je možné stáhnout

Informace o stavu používání MySQL stahujeme z databáze jednou za deset minut a generujeme si z nich TOP10 průšvihářů :-) Dat o uživání MySQL máme dost, takže se nad nima dá generovat i statistika pro konkrétního uživatele.

Statistiky jsou na web zpřístupněny pomocí PHP skriptu, grafy vykresluji přes RGraph. Popisků a celkového vzhledu si nevšímejte, jedná se o pracovní verzi dostupnou jen adminům. Uživatelé budou mít statistiky zpřístupněné ve webové administraci u svých účtů.

* provoz PostgreSQL jsme zrušili, protože na 2k uživatelů MySQL připadal 1,5 uživatele PostgreSQL.

Like this:

Další témata