9 důvodů, proč dát přednost CzechIdM před Oracle Waveset

V poslední době se mě na prezentacích a školeních čím dál častěji ptají, v čem je náš Identity Management CzechIdM lepší než dosluhující Oracle Waveset, dříve nazývaný též Sun Identity Manager. Jako projektový manažer i vývojář jsem se na vlastní kůži setkal s oběma; nedávno jsem tu psal o úspěšné migraci z Oracle Waveset na CzechIdM ve Všeobecné fakultní nemocnici. Můžu tedy srovnávat, důvodů k migraci je celá řada.

  1. Podpora – CzechIdM je svým tvůrcem stále rozvíjeno.
    Zatímco Oracle Waveset je jako produkt mrtvý, CzechIdM se vyvíjí podle požadavků zákazníků, reaguje na technologické trendy a přizpůsobuje se novým verzím napojovaných systémů.
  2. Otevřené zdrojové kódy – Pokud máte Waveset, máte černou skříňku.
    S Wavesetem jste si nainstalovali předkompilované binární soubory, které si nepřečtete ani nepřizpůsobíte. Zákazníci CzechIdM naproti tomu dostanou kompletní zdrojové kódy a je na nich, zda budou chtít něco upravit.
  3. Příjemnější rozhraní – uživatelé mají raději CzechIdM.
    Rozdíl je v detailech: jednodušší menu, větší tlačítka, smysluplnější popisky, méně klikání v obvyklých situacích, přehlednější nápověda…
  4. Méně práce pro vývojáře – přizpůsobit CzechIdM je rychlejší a stojí to méně peněz.
    Kdo někdy programoval pro Oracle Waveset, dá mi za pravdu: napsat jednoduchý proces pro Waveset znamená naučit se podivný jazyk XPress a napsat v něm tisíc řádků kódu. CzechIdM používá standardní Javu, pokud jste se s ní potkali aspoň na gymnáziu, nejspíš byste zvládli napsat svůj první proces pro CzechIdM ještě dnes. Zákazník tak ušetří přes 30% nákladů.
  5. Výkon – CzechIdM zvládne za stejný čas více práce.
    Waveset drží všechny své objekty v XML struktuře. CzechIdM má datový model chytřejší: využívá všech výhod moderních relačních databází. Díky tomu pracuje s uživateli, účty a rolemi rychleji a efektivněji.
  6. Bezpečnost – tvůrci CzechIdM reagují na rizika.
    Ve světě informačních systémů se každý rok objevují nová bezpečnostní rizika – v databázích, aplikačních serverech, programovacích jazycích… Zatímco programátoři CzechIdM novým slabinám v technologiích čelí (viz nedávno odhalená bezpečnostní chyba v MySQL, na kterou museli reagovat, http://blog.sucuri.net/2012/06/security-vulnerability-in-mysql.html), Waveset už jen stojí na místě: bezpečnostní díra u něj zůstane dírou navždy..
  7. Jednodušší pro administrátory – s CzechIdM se administrátor rychleji naučí pracovat
    CzechIdM má jen ty funkce, které jsou skutečně potřeba. Administrátor tak může hned dělat svou práci a netráví dlouhý čas studiem nového produktu. Kompletní dokumentace v češtině taky není k zahození.
  8. Lokální tvůrce – tým vývojářů v Česku
    Na rozdíl od Wavesetu je CzechIdM stoprocentně český produkt vyvinutý lokální společností. Když zákazník potřebuje pomoc, dorazí k němu expert, který CzechIdM sám vytvářel a zná produkt do posledního řádku kódu.
  9. Prezentační vrstva na míru – JSF vs. XPress
    Složitější formulář pro Waveset jsou 3 dny práce v jazyce XPress a výsledek pravděpodobně nebude úplně podle vašich představ. CzechIdM stejně jako většina dnešních aplikací používá JSF, formulář bude za odpoledne a po stránce vzhledu je realizovatelné prakticky cokoli.

Ano, mít důvodů deset, vypadalo by to lépe. Máte podobnou zkušenost jako já? Pomůžete nám vymyslet desátý důvod? Kontaktovat nás můžete na adrese info@bcvsolutions.eu.

Like this:

Další témata