BCV solutions s.r.o.

Blog WS

Jak se programuje password filter

Ve svém posledním článku jsem psal o použití password filteru pro synchronizaci hesel z domény Microsoft Windows. Dnes se podíváme na to, jak se dá taková věc naprogramovat.

19. 3. 2013 •

Password filter pro synchronizaci hesel mezi doménou MS Windows a CzechIdM

Pokud ve firmě používáte několik vzájemně propojených informačních systémů, je příjemné na nich hesla synchronizovat tak, aby každý uživatel měl jediné heslo, kterým se přihlašuje na všech systémech. CzechIdM umožňuje uživateli, aby si změnil hesla na všech napojených systémech. Jak ale zajistit synchronizaci, když si uživatel změní heslo na svém účtu v doméně MS Windows, […]

18. 2. 2013 •

CzechIdM poskytuje webovou službu pro práci s workflow

Práce na systému CzechIdM neustávají. Stále hledáme možnosti, jak tento systém dále zlepšit a rozšířit. Tento článek popisuje vývoj webové služby (WS) v rámci tohoto projektu. První část článku je zaměřena na vývoj samotné webové služby, přičemž jsou zde popsány i některé obecné a technologické aspekty týkající se vývoje WS. Druhá část se věnuje vytvoření vzorového klienta, který používá implementované webové metody.

Úvod

2. 5. 2011 •

Vytvoření webové služby a její otestování


Cílem tohoto článku je ukázat vytvoření jednoduché webové služby ve vývojovém prostředí NetBeans, její deploy na aplikační server GlassFish, otestování přímo ve webovém prohlížeči a vytvoření klienta, který bude tuto službu volat.

1. Vytvoření, deploy a otestování webové služby

  • V prostředí NetBeans vytvoříme nový projekt (typ: Web Application) “BCV-test-WS”, jako server zvolíme GlassFish (v mém případě GlassFish 3).

26. 9. 2010 •