BCV solutions s.r.o.

Blog TestNG

Jak na Selenium testy pro CzechIdM

V tomto článku si ukážeme, jak zprovoznit Selenium testy pro CzechIdM a napsat svůj první test. Předpokládá se, že máte k dispozici vývojové prostředí pro CzechIdM s TestNG (pokud ne, začněte naříklad zde). Požadavky Zde uvádím seznam potřebného softwaru, včetně verze, se kterou jsem pracoval, pro referenci, kdyby v budoucnu došlo k nekompatibilitě. naklonované CzechIdM […]

27. 11. 2014 •

Zprovoznění vývojového prostředí CzechIdM

V tomto článku si ukážeme, jak jednoduché je zprovoznění vývojového prostředí CzechIdM. Stačí k tomu pouze základní vývojářské nástroje pro programování v Javě a zdrojové soubory CzechIdM. Tímto návodem se řídí i noví zaměstnanci BCV solutions s.r.o.

25. 2. 2013 •

Framework pro automatické testování jBPM Workflow zobrazujících formuláře

Předmětem článku je automatizace integračních testů jBPM Workflows pro CzechIdM. Poměrně často potřebuje workflow v nějaké své fázi převzít uživatelská data z formuláře. To je problém v případě automatického testu, kde uživatele nemáme. Pokud se nechceme pustit do zdlouhavého shánění nebohých dobrovolníků, či se uchýlit k použití Selenia, musíme si vytvořit vlastní způsob simulace formulářového […]

23. 7. 2012 •

Automatické testování Java aplikace pomocí nástrojů TestNG a Apache ANT (Unit testing)

Tento článek popisuje způsob automatického testování JAVA aplikací pomocí nástrojů TestNG a Apache ANT. Testovaná aplikace je napsána na platformě J2EE pomocí frameworku JBoss Seam.

Před časem jsem dostal za úkol vyřešit automatické spouštění unit testů pro aplikaci, kterou vyvíjíme. Jako vývojové prostředí používáme Eclipse. Samotné unit testy píšeme pomocí nástroje TestNG. Cílem tedy bylo vytvořit nástroj, který si stáhne aktuální verzi aplikace z SVN repository. Aplikaci zkompije a spustí testy. Tedy se jedná o tzv. unit testy.

Úkol jsem si nejprve rozdělil na několik dílčích částí:

12. 6. 2010 •