BCV solutions s.r.o.

Blog Konektor

CRM Salesforce v cloudu: Jak zjednodušit správu uživatelů?

Salesfoce patří k největším CRM řešením na světe. Tento nástroj pomáhá spojit firmy s jejich zákazníky a mít o nich přehled. Nyní CzechIdM umožňuje automatizovat správu účtů v cloudovém řešení CRM Salesforce pomocí nově vyvinutého konektoru.

21. 9. 2020 •

API pro připojení systému do Identity Managementu

Potřebujete napojit koncový systém na Identity Manager (IdM)? Váš spravovaný systém nemá API, chcete jej vytvořit? Zde máte jednoduchý příklad, zadání API pro připojení systému do Identity Managementu. IdM na základě přidělení role uživateli založí účet a nastaví práva v napojeném systému. Při změně atributů identity IdM online propíše tyto změny do napojeného systému. Při odebrání […]

11. 5. 2020 •

Microsoft Access databáze jako spravovaný systém IdM

Cílem článku je popsat způsob napojení Microsoft Access jako spravovaný systém IdM – Identity Managerem. Microsoft Access je vyvíjen společností Microsoft již od roku 1992. Je i po letech stále aktivní a k dispozici jako součást balíku Microsoft Office. Samotný program Microsoft Access je uživatelský nástroj pro správu relačních databází a tvoření uživatelských formulářů nad […]

27. 4. 2020 •

CzechIdM a Exchange 2007

U jednoho našeho zákazníka se rozhodli přejít z dnes už poměrně zastaralého mailserveru MS Exchange 2003 na novější verzi MS Exchange 2007. O uživatelské účty v informačním systému se už několik let stará Identity Management – na mailserveru zakládá a aktualizuje účty, nepoužívané účty blokuje. Pojďme se podívat, co migrace znamenala pro Identity Mangement CzechIdM, […]

26. 9. 2013 •

Identity Manager – Jak připojit systém Vema

U zákazníka v ČR jsme připojovali náš Identity Manager CzechIdM na personalistiku od brněnské firmy Vema. Aplikace Vema je využívána pro evidenci zaměstnanců, a proto představuje primární zdroj informací o uživatelích. CzechIdM má na starosti správu uživatelských účtů postupně ve všech systémech organizace zákazníka. V tomto příspěvku tedy popíši, jak jsme řešili napojení CzechIdM na […]

1. 8. 2011 •

Možnosti připojení CzechIdM na vzdálené systémy

Identity Manager CzechIdM umožňuje spravovat uživatelské účty na vzdálených systémech prostřednictvím vhodných konektorů či adaptérů. Jedná se o komunikační rozhraní využívající standardní protokoly ke komunikaci a správě koncového systému. Většina z nich podporuje tzv. bezagentový přístup, což znamená, že na straně koncového systému není potřeba provádět žádné dodatečné změny. Pouze připojení do OS MS Windows (Active Directory) potřebuje na straně spravovaného systému instalaci agenta.

14. 7. 2011 •

Identity manager – jak funguje propojení konektor / cache / vyhledávání

Tento příspěvek vzniknul úpravou dotazu a mé odpovědi na webu http://www.abclinuxu.cz

Jak to v Identity Manageru (IdM) vlastně pořádně funguje? Jak jsou načítány a ukládány údaje z koncových systémů? Dejme tomu že mám uživatele v Active Directory či nějaké SQL databázi. Každý uživatel může mít několikrát definován nějaký atribut (třeba skupina). Když k tomu budu chtít připojit Identity Manager, jak se s těmito atributy vypořádá?

Popíšu způsob, jak tuto problematiku řeší naše CzechIdM a také Sun IdM (Oracle Waveset).

22. 6. 2011 •

Vytvoření vlastního resource adaptéru pro Sun Identity Manager


Tento článek popisuje, jakým způsobem je možné naprogramovat vlastní “Standard Resource Adapter” pro produkt Sun Identity Manager, respektive Oracle Waveset 8.1. Při psaní jsem vycházel ze zkušeností, které jsem společně s kolegy nasbíral při programování “univerzálního SSH adaptéru pro unixové systémy (pro Linux, AIX, HP-UX, Solaris a Sambu)” .

23. 2. 2011 •

Připojení Sun Identity Manageru k SAP Basis

Tento příspěvek stručně informuje o problematice připojení SAPu (testováno na verzi SAP R/3) k Sun Identity Manageru (IdM) a popisuje pár praktických příkladů.

SAP Basis (business application software integrated solution) mimo jiné obsahuje sadu nástrojů pro administraci systému a uživatelů SAPu. Právě druhé zmíněné nás zajímá. Naším cílem je napojení Sun Identity Manageru (IdM), tak abychom pomocí něho mohli spravovat uživatele.

30. 9. 2009 •