BCV solutions s.r.o.

Blog DTO

Neslučitelnost rolí

Už se Vám někdy stalo, že jste chtěli pomocí identity manageru nastavit role tak, aby uživatel, který má roli A nemohl mít zároveň roli B? CzechIdM to nyní umožňuje i bez nutnosti umět programovat. Několika kliknutími v administračním rozhraní dokážete nastavit dvě role jako vzájemně neslučitelné.

16. 8. 2016 •

Implementace DTO v CzechIdM

V tomto příspěvku se budeme zabývat návrhem některých datových struktur, kterými implementujeme DTO v našem Identity Manageru CzechIdM. Nebudeme se příliš věnovat samotnému kódu, raději se podíváme na problém s větším odstupem. Ukážeme si, jak jsme v našem případě navrhli jednoduchou hierarchii tříd, která nám umožní spravovat i velmi komplikovaná data. Vše si budeme na […]

5. 12. 2011 •

Automatické kopírování entitních objektů do DTO objektů

Před časem jsme vytvořili návrh aplikace, která mezi prezentační a aplikační vrstvou, namísto entitních objektů, přenáší tzv. DTO (Data Transfer Object) objekty. Základní výhodou tohoto přístupu předávání objektů je úplná nezávislost aplikační vrstvy na vrstvě prezentační. Při vývoji bylo nutné si co nejvíce usnadnit práci s kopírováním dat z entitního objektu do DTO objektu.

23. 5. 2010 •